Muistoissamme

Muistoissamme…
Jokainen omistamamme koira on ollut meille tärkeä, vaikka tällä sivuilla ei olekaan kaikki vanhat koiramme. Näillä, joita olemme sivulle laittaneet, on ollut vaikutusta siihen, mitä nykyisin ajattelemme kasvatustyöstä ja siitä, millainen cockerin rotuna kuuluu olla. Jokaisen koiran kohdalla on pyritty kertomaan hiukan sen elämästä ja myöskin siitä, miten sen elämä on päättynyt. Tällä haluamme tuoda koiran hankintaa harkitsevalle esiin myös tämän koiran omistamiseen kuuluvan tosiasian – koirat elävät meitä lyhyemmän elämän ja luopuminen on jonakin päivänä väistämätöntä. Eläessään koirat tuottavat kuitenkin suunnatonta iloa ja antavat pyyteetöntä rakkautta koko koiransydämellään. Nautitaan näistä yhteisistä hetkistä täysin siemauksin.

In memoriam
All the dogs we have ever owned have been special to us. If they have been good ones or not so good ones, we have learned something from them all. They have made us to understand better the art of breeding as art it is, not pure science nor magics. We have tried to tell a short story of them and also tell the reader, what has been the cause of not having them any more with us. That is the reality of owing dogs, they are not eternal. Lets enjoy our dogs as long as we are together with them!

 

“Elli syntyi ensimmäiseen kasvattamaamme pentueeseen ja jäi kotiin jatkamaan alkanutta harrastustamme. Elli voitti muun muassa Natusen kiertopalkinnon olemalla taippareiden paras. Elli eli 13 vuotta ilonamme”.
Frosty Morning’s Paradise Bird

“Jasmin syntyi 1985 Anja Puumalan kennel Leavenworthiin, josta haimme sen kotiin paukkuvan pakkasen saattelemana tammikuussa -86. Jasmin oli iloinen koira, jolla oli voimakas riistavietti. Jasmin menehtyi valitettavan varhain, vasta 9 -vuotiaana lymfoomaan eli imusolmukesyöpään. “.
Leawenworth Classique

“Merlin jäi kotiin, koska en löytänyt hauskalle pörröiselle mustalle urospennulle mielestäni sopivaa kotia. Muutaman viikon kuluttua en halunnut sitä enää myydäkään. Merlin oli synnynnäinen noutaja, joka nouti aamulehden postilaatikolta kuin myös sorsat vedestä. Merlin eli 11 –vuotiaaksi ja lopetettiin tasapainohäiriöiden takia. ”
Frosty Morning’s Magian Merlin

“Greta oli lady, joka inhosi kastumista ja kuraa yli kaiken. Tästä syystä jouduimme käymään taippareissa kahdesti ennen kuin muotovalionarvon saavuttamista. ”
Frosty Morning’s Niniane

“Pienestä hobitista kasvoi suuri ja roteva uros, joka menestyi niin näyttelyissä kuin myös metsästyskaverina. Basil oli sekä Suomen että Eestin muotovalio ja syksyisin se vietti aikansa mieheni Jussin kanssa Lapissa, todellinen monitoimikoira. Basilia ei käytetty koskaan jalostuksen sen huonojen lonkkien takia. Tämän uroksemme elämä katkesi yllättäen 9 vuoden iässä välilevyluiskahdukseen eli mäyräkoirahalvaukseen, jonka se sai lempipuuhassaan – juostessaan metsässä. ”
Frosty Morning’s Meriadoc

“Jenni vietti kuningattaren elämää äitini koirakatraassa. Jenni nautti näyttelyistä ja menestyi veteraanina hyvin. Jenni eli pitkän ja terveen elämän, joten oli harmi, että alkuperäinen narttulinjamme katkesi tähän koiraan. ”
Frosty Morning’s Melian

“Tilda, kolmen Frosty Morning’s pentueen äiti ja siten merkittävin jalostusnarttumme tähän saakka, kuoli 10 vuoden iässä dilatoivan kardiomyopatian aiheuttamaan sydämen vajaatoimintaan. ”
Frosty Morning’s Vanessa

“Justiina on suuri persoona pienessä koossa, mahtava pakkaus mäyriäisfilosofiaa. Koskaan ei löydy mistään niin paljon kiitoksia, että ne riittäisivät Elselle, joka on antanut meille näin mahtavan maastonakin. ”
Taxette Bee’s Kiss

“Toivon näyttelyura alkoi lupaavasti, mutta katkesi kolmen vuoden iässä todettuun kilpirauhasen vajaatoimintaan. Kilpirauhasongelmien lisäksi Toivo on kastroitu kiveskasvaimen takia. Kaiken kukkuraksi Toivo on sekä Optigen että Laboklin prcd-PRA geenitestien mukaan sairas, mutta näkee edelleen erinomaisesti liki 10 vuoden iässä. Tänään Toivo viettää leppoisia ja äänekkäitä eläkepäiviä ilonamme. ”
Frosty Morning’s Telesto

“Sophia on leppoisan hauska kotirouva, jonka erikoisuus on rakkaille ihmisilleen suoma hymy. ”
Frosty Morning’s Thalassa

“Ellenin linnunlöytökyky ja kestävyys ovat ilmiömäisiä. Väsymättä se painaa jängällä päivästä päivään. Elleniä on kokeiltu myös metsästyskokeissa, vaikka sen hallitseminen metsästystilanteissa ei ole helppoa ja tulokset ovat sen mukaisia. Hyvät taipumuksensa se on osoittanut ensimmäisen Haastajakisan voitolla ja olemalla taipumuskokeiden paras. ”
Frosty Morning’s Ninetta